tala fou

信图片_20230419152508

Na ulufale Emma Bates i le Boston Marathon ma se fuafuaga na pau i luga o le afa o le tuuga i le Aso Gafua.

Na fa'aalu e Betts le silia ma le tausaga e toleni ai ma le faiaoga Joe Bosshard ma le Team Boss i Boulder, Colorado i le tausaga talu ai ina ua fa'alavelaveina e le COVID lana masani.O lana taumafaiga muamua lea i Boston ma na maua ai lona talitonuga.O le lima e pei o se maota.Ae ou te leʻi manatu o le a ou taulamua pe a uma le 25 kilomita.
“E le o le fuafuaga lava lena,” o lana tala lea."Na fai mai loʻu faiaoga e aua le faia.Na ia manaʻo lava ia ou taulaʻi atu i le vaega lea ma tuu atu i teine ​​sili e piʻi ma sasa.”
Bosshard, o le sa matamata i le Heartbreak Hill marathons mo le lua tausaga talu ai, e leʻi ofo i le vaʻaia o Bates o taʻitaʻia le ala.
“Sa ou tilotilo atu i lo'u faiaoga ma fai atu, 'Ou te le iloa po o le a le mea o tupu, ae ou te manatu o le a tatou taliaina,'” o lana tala lea."Mo se taimi umi sa matua mautinoa lava."
“Na faatoa amata lava iina,” o lana tala lea.– Ou te fai atu, i le taimi lenei, tatou o i le fale.
Betts na taitai ile 35k fa'ailoga a'o le'i tulia e le 'au na ta'ita'ia e le manumalo mulimuli ane o Hellen Obiri.Ae na tulaga lima Betts i le taimi o le 2:22:10, o le taimi sili lea i le ta'aloga a tamaitai Amerika.
“Sa ou siisii ​​pea i luga le saoasaoa ma iu ai i le tulaga muamua, o se mea na faateia ai ona sa ou manatu o le a ou toe maua,” o lana tala lea.“Na ou mana’o lava e i ai a’u i le lima pito i luga, e le o se mea la e ofo ai na mafai ona ou ausia le tulaga sa ou i ai ma ou tamoe ai e pei o le taimi muamua.
E ui ina umi se taimi e mafanafana ai Betts i le malulu ma timuga o le tau, ae na taunuu Betts i le tini ma tamoe i le 5K muamua i le 17 minute ma le 48 sekone, ma maua ai lona tulaga i le lima pito i luga.
“E masani lava ona ou feagai ma se taimi faigata ma tamaʻitaʻi sili ona lelei ona ua vave ona suia le saoasaoa,” o le tala lea a Bates.“E pei o se fartlek.Ae na ona ou talitonu e mafai ona ou alu faatasi ma i latou i le saoasaoa e tasi ma e mafai ona ou sao atu i le lima pito i luga.
“O lea na ou matua nofo ai lava ma faamoemoe e mafai ona ou manumalo.Ae o le 2 maila mulimuli lea na latou tipiina ai le taimi i le 5:00 ma sa le mafai ona ou tafafao ma lena vaega.
Ioe, o le afa pito i tua o Boston o le eria e sili ona masani ai Betts.Ina ua uma ona auai i le BAA High Performance Team i le 2015, na ia siitia atu i Boston.Fai mai Bates, mai nofoaga uma na ia a'oa'oina ai, mai Boise i Boulder, o le Boston vibe e tulaga ese.
"E tele naua talaʻaga iinei, alofa Battle Road ma ave Charles ma e oʻo lava i Newton Hills o se mea faʻapitoa," o lana tala lea.“O le mafai la ona toe sau iinei ma ta i se tamo’e i le fale ma tamoe i tua o se ala sa masani ona ou tamoe ai, sa matua manaia lava.”
Na ia manuia foi mai se taʻaloga Boulder lea na toe faia e le Pule o le Team e faʻataʻitaʻi ai mauga o Boston.
"I Boulder, afai e te alu i sasaʻe i sisifo, e te alu lava i luga o mauga," o le tala lea a Bosshard."O lea na mafai ai ona matou faia ni nai kosi e 24 maila lea na matou o ai i luga i le 900 futu ma ou te manatu sa matou matua maasiasi lava e alu i lalo.Ou te manatu sa matou i ai i le 1300 futu ma i Boston – 1400 ft. O iina na matou faia uma ai a matou toleniga.”
Faatasi ai ma alii, o le au a le Betts Team Boss Scott Fauble na tulaga fitu i tuuga e fa mulimuli i Boston (2:09:44) ma o ia o le alii sili i le vasega a alii Amerika.I se lalolagi lelei, fai mai Fauble, e manaʻo e muamua, ae o le onosai o le fuafuaga sili lea.
“Ou te le manao e vaai mai e onosai,” o lana tala lea.“Ae e le mafai ona ou alu ese [vave e pei o le taitai] i se malafoni.E tatau la ona ou faia ni filifiliga sa'o mo a'u lava i le aso o tuuga.
"O le aso na i ai i le vaega lona lua, sa ou matua taumafai lava e siaki le afa mulimuli.Sa ou manatu e mafai ona ou tuu tagata e momoe ma e umi se taimi nai lo le masani.Ou te leʻi amata puʻeina tagata seia oʻo i le maila mulimuli.
"O le avea ma tagata tamo'e sili e le gata i Amerika, ae o le avea foi ma tagata tamo'e sili i le Boston Marathon o se mea e tumau i lo'u loto mo se taimi umi," o lana tala lea.


Taimi meli: Apr-19-2023